Fantastiska berättelser
10. Hiss och diss i skrivprocessen

10. Hiss och diss i skrivprocessen

June 9, 2021

I detta avsnitt av Fantastiska berättelser, som är det sista för säsongen, hissar eller dissar Malin och Linda skrivprocessens olika delar. Vem läser lektörsutlåtandet gång på gång, bara för att det är så kul? Vem vältrar sig helst i råtextskrivandet? Och hur är det egentligen med research, hiss eller diss?

9. Forum för fantastikälskare

9. Forum för fantastikälskare

May 26, 2021

I detta avsnitt av Fantastiska berättelser pratar Malin och Linda om Forum för oss som älskar fantastik, fysiska såväl som nätbaserade. Vilka finns och vad har tjejerna för erfarenheter av dem? Och hur ser planerna ut inför hösten, har de några evenemang inbokade?

8. Recensioner och att läsa sin egen bok

8. Recensioner och att läsa sin egen bok

May 12, 2021

I detta avsnitt av Fantastiska berättelser pratar Malin och Linda om hur det känns att läsa sin egen bok efter publicering. Om de ens har gjort det ... Tjejerna diskuterar också recensioner och prestationsångest, finns det några strategier för hur man bäst hanterar en dålig recension? Vad är egentligen en dålig recension?

7. Frågespecial

7. Frågespecial

April 28, 2021

I detta avsnitt av Fantastiska berättelser svarar Malin och Linda på lyssnarfrågor. Vad fick dem att börja skriva? Vilken av varandras karaktärer vill de helst hänga med? Fuskar de med något i sina skrivprocesser, och vilken bok skulle de ta med till en öde ö? Detta och mycket mer får ni svar på i poddens sjunde avsnitt.

6. Konsten att bygga världar

6. Konsten att bygga världar

April 14, 2021

I detta avsnitt av Fantastiska berättelser pratar Malin och Linda om Världsbygge. Malins böcker utspelar sig i rymden och Lindas i en smågalen tolkning av dödsriket, hur skiljer sig arbetsprocesserna åt? Är det bara att “go wild and crazy” när man skriver fantasy? Och hur mycket research ligger det egentligen bakom Malins böcker? Vem av tjejerna är den mest strukturerade?

Hur fan gör man för att nå ut?

Hur fan gör man för att nå ut?

March 31, 2021

I detta avsnitt av Fantastiska berättelser pratar Malin och Linda om hur man gör för att nå ut. Varför är det så vansinnigt svårt? Tjejerna delar med sig av sina tips och tankar, samtidigt som de konstaterar att ett visst virus sätter käppar i hjulen.

4. Konsten att skapa förståelse

4. Konsten att skapa förståelse

March 17, 2021

I detta avsnitt av Fantastiska berättelser pratar Malin och Linda om hur svårt det kan vara att skapa förståelse hos läsarna. Kan man förvänta sig att alla ska förstå ens karaktärer, och är det ens viktigt? Tjejerna delar med sig av sina tankar och berättar om hur läsare har reagerat på deras egna huvudkaraktärer: kaxiga Mariell i trilogin om Livstjuvarna och naiva Veronica från tetralogin om Universums mörka hemlighet.

3. Fördomar mot fantastiken

3. Fördomar mot fantastiken

March 3, 2021

I detta avsnitt av Fantastiska berättelser diskuterar Malin och Linda de fördomar man ofta möts av som fantastik- och science fictionförfattare. Går det att förändra den stereotypa bilden och i så fall hur? Tjejerna pratar också om huruvida den svenska fantastiken är lite undanskuffad av den utländska. Varför är det så?

2. Fantastiken som genre

2. Fantastiken som genre

February 17, 2021

I detta avsnitt av Fantastiska berättelser gör Linda och Malin en djupdykning ner i fantastikens magiska värld. Vad kännetecknar egentligen fantastik? Tjejerna försöker reda ut begreppet och delar samtidigt med sig av sina egna upplevelser av att skriva fantasy och science fiction.

1. Introduktion - Fantastiska berättelser

1. Introduktion - Fantastiska berättelser

January 31, 2021

I första avsnittet av Fantastiska berättelser får ni lära känna författarna Malin V. Olsson och Linda Andersson. Vilka är de? Vad har de skrivit och hur föddes idén till podden? Hör tjejernas berättelse om hur det hela började.

Podbean App

Play this podcast on Podbean App